DIRIGENT


Biografie

Kris Derous werd op 10 januari 1956 geboren te Torhout. Muziek loopt als een rode draad door zijn leven. In 1974 studeert Kris af aan de kunsthumaniora te Gent. Hij werkte als muziekleraar in diverse dagscholen en freelance als dirigent van fanfares, harmonieën (Kunst en Vermaak Zedelgem, Vrij en Blij Oostkamp,…), als trombonist bij het leger,…  In 1980 behaalde Kris – die eerder al diverse eerste prijzen (notenleer, algemene muziekleer, samenspel, trombone,…) veroverde – het diploma ‘fanfare- en harmoniedirectie’ aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Hij stichtte het koperkwartet Fughetta, dat tot in Moskou, Kiev, Odessa en Alma-Ata concerteerde. Sinds 1990 is hij vast orkestlid trombone/euphonium/keyboards bij het Belgische Schlagerorkest, dat faam geniet als begeleider van de grootste Duitse hedendaagse schlagerartiesten. Sinds 2001 is hij dirigent van onze concertband.

Onze doelstellingen:
Zowel voor de eigen muzikanten als de toehoorders zorgen voor enkel bekende, eigentijdse muziek  met de nadruk op “aangenaam en ontspannend”. We deinzen er niet voor terug om artiesten zoals Barbara Dex, Jo Lemaire, Willy Sommers… te begeleiden. Waarbij de muziek door mij volledig aan onze bezetting – in balans – wordt aangepast desnoods met een bijkomend ritmisch/melodisch combo’tje eraan toegevoegd. Er is een continue instroom van muzikanten dankzij een eigen professionele leraar die de jeugd van uit de muziekscholen direct opvangt en rechtstreeks begeleidt naar de ‘grote groep’. Voorbereiding is hier geen ijdel woord maar een garantie voor de toekomst van onze concertband.

Zowel de voorzitter, secretaris als penningmeester zijn geen leken. Allemaal zijn ze spelende leden. Als dirigent is dat gewoon super deluxe om zo te kunnen werken. Sinds 2001 zijn we van circa 30 naar 55 muzikanten gegroeid. Gelijklopend stijgt de interesse van de audiencie bij optredens…en “last but not least”: er heerst tijdens en na de repetities een super aangename sfeer tussen jong en oud! Wat kan ik als dirigent nog meer verlangen?